Tabula Rasa

Vimmainen Tabula Rasa

Kauppalehti näkee Jonas Joelsonin Tabula Rasassa yhtäläisyyksiä Bret Easton Ellisin ja Suomen Tuomas Vimman välille. ”Tabula Rasa ottaa Vimman tavoin lähtökohdaksi mainosmaailmassa menestyneen trendijätkän, joka on niin lahjakas, että pärjää työelämässä vaikka keskittyneisyys on jatkuvasti ihan muualla eli omassa minuudessa.”

David oli mainosmaailman tähti. Hän teki aina parhaat diilit, iski kauneimmat naiset, juhli ankarammin kuin kukaan muu, halusi koko ajan enemmän ja parempaa – ja sai mitä halusi. Puoli vuotta myöhemmin hän on kollegoidensa hyljeksimä luuseri, joka selviää päivittäisestä työstään vain rimaa hipoen.

Loihtiakseen esiin menneen suuruuden Davidin pomo päättää antaa Davidille viimeisen mahdollisuuden: hänen täytyy voittaa Tabula Rasa Hotels -nimisen hotelliketjun luottamus ja saada firma mainostoimiston asiakkaaksi. Salaperäinen Tabula Rasa syöksee Davidin kuitenkin vain yhä kiihkeämpään kierteeseen. Mitä Tabula Rasa Hotelsin suljettujen ovien takana piilee?

”Tukholman vimmaisesta pintaliidosta yleensä ja mainostoimistomaailmasta erityisesti Jonas Joelson antaa kiehtovan todistajalausunnon, joka laajenee romaanin minäkertojan itsekeskeisyydestä yleispätevyyteen”, Kauppalehden Tommi Aitio summaa.

JAA TÄMÄ

Lue myös nämä