Vip-huone

Jens Lapidukselta uusi kirjasarja – vierailu Helsingissä 28.8.

Ruotsin tunnetuimpiin rikoskirjailijoihin lukeutuvan Jens Lapiduksen uutuusteos Vip-huone avaa uuden, itsenäisten teosten sarjan.

Lapidus vierailee Suomessa torstaina 28.8. Hän esiintyy Aleksin Suomalaisen kirjakaupan Kirjatreffeillä Helsingissä klo 16.30. Lapidusta haastattelee Mikko Kuustonen.

Vip-huone vilisee varakkaita rahoitusalan pelureita, raakoja rikollisia entisestä Jugoslaviasta sekä lakiasiaintoimiston työntekijöitä, jotka eivät aina itsekään kulje lain oikealla puolella. Vip-huoneiden pienet piirit päättävät pienten ihmisten kohtaloista. Päärooleissa ovat nousukiidossa oleva asianajaja Emelie Jansson ja entinen linnakundi Teddy. Tämän eriparisen kaksikon ympärille Lapidus kutoo tarinan, joka jää kummittelemaan lukijan mieleen pitkäksi aikaa.

Ruotsissa asianajajana työskentelevä Jens Lapidus (s. 1974) on niittänyt mainetta ympäri Eurooppaa ja Yhdysvaltoja Tukholman alamaailmaan sijoittuvalla Stockholm noir -trilogiallaan Rahalla saa, Siisti kosto ja Luksuselämää. Kesällä ruotsiksi ilmestynyttä Vip-huonetta on myyty yksin Ruotsissa yli 90 000 kappaletta. Yhteensä Lapiduksen kirjoja on myyty Ruotsissa peräti 1,7 miljoonaa.

JAA TÄMÄ

Lue myös nämä