Sami Yaffa

Sami Yaffan Sound Tracker julkaistaan myös kirjana

Sound Tracker on maanantaina alkava tv-sarja, jossa musiikin monitoimimies Sami Yaffa reissaa ympäri maailmaa ja tutustuu eri kulttuureiden musiikkiin. Lokakuussa ilmestyy myös Sound Tracker -kirja, joka esittelee moniäänisesti Yaffan löytämää musiikkia Brasilian favelapunkista Serbian romanimusikkiin, Yhdysvaltain americanaan ja Etiopian rituaalimusiikkiin.

Kirjassa esitellään sekä legendoja että katumuusikoita, ja siinä mennään syvälle maailmanmusiikin eri lajien olemukseen. ”Maat valikoituivat sen pohjalta mikä Samia kiinnostaa. Missään ei jäänyt mitään suurempaa vesiperää, yleisesti oli pikemmin runsaudenpula. Löytyi niin paljon kiinnostavaa, että meni jo överiksi. Tai yksi tavallaan vesiperä oli, että Etiopian rastakaupungista ei löytynyt reggaeta”, kertoo Otso Tiainen, idean isä ja yksi kirjan tekijöistä.

Madventures-matkaajien Riku Rantalan ja Tuomas ”Tunna” Milonoffin tuottama sarja esitetään Yle Teemalla 25.8. alkaen. Kirjan on toimittanut kirjailija ja muusikko Tommi Liimatta. Se julkaistaan Helsingin kirjamessuilla.

Tommi Liimatta – Sami Yaffa – Otso Tiainen: Sound Tracker. Sidottu, noin 200 sivua. Julkaistaan 24.10.

JAA TÄMÄ

Lue myös nämä