Voodoo - Afrikan arkea

Kaksi tietokirjaa Afrikasta

Juha Vakkuri ja Juha Metso: Voodoo – Afrikan arkea
Voodoon eli vodunin syntysijat ovat Länsi-Afrikassa. Juha Vakkuri kirjoittaa havainnoistaan kymmenen vuoden ajalta pakinoivan esseistiseen tyyliinsä. Kirjassa on Juha Metson komeat kuvat.
”Virallisesti yli 70 % beniniläisistä sanoo olevansa kristittyjä. Mutta jos kysymyksen esittää yöllä, vastaus lähentelee sataa prosenttia – vodunin hyväksi.” – Juha Vakkuri

Juha Metson kuvitusta on esillä myös hänen Voodoo-näyttelyssäään Galleria Lasipalatsissa 1.10.-19.10.

Juha Vakkuri: Afrikan sydämeen
Lähes 40 vuoden aikana Afrikkaan kiertänyt Vakkuri keskittyy kirjassaan Afrikan kriisimaihin, muun muassa suljettuun diktatuurivaltio Eritreaan, anarkiaan vajonneeseen ja sodan kynnyksellä hoippuvaan Keski-Afrikan tasavaltaan, kohti poliittista vakautta kamppailevaan Ruandaan ja Burundiin sekä ensi askeleita itsenäisenä valtiona ottavaan Etelä-Sudaniin.
Afrikan sydämeen on Afrikan historiaa ja nykyisyyttä käsittelevän kirjasarjan viimeinen osa. Aiemmat osat ovat Afrikan poikki (2009) ja Afrikan ympäri (2012). Vastaavanlaista, liki kaikki Saharan eteläpuolisen Afrikan maat kattavaa kokonaisuutta ei ole aiemmin julkaistu missään.

JAA TÄMÄ

Lue myös nämä