New Yorkin Lentävä suomalainen

Savonia-palkinto Jouni Tossavaiselle

Jouni Tossavaisen romaani New Yorkin Lentävä suomalainen on voittanut Kuopion kaupungin jakaman Savonia-kirjallisuuspalkinnon vuonna 2015. Palkinnosta kilpaili 54 viime vuonna julkaistua kaunokirjallista teosta.

Raadin perusteluiden mukaan New Yorkin Lentävä suomalainen on vahva romaani kuopiolaisesta urheilijalegendasta, Hannes Kolehmaisesta, joka joutui taistelemaan myös muita rajoja kuin sekuntikelloa vastaan. Työväenurheilijan ei ollut helppoa päästä urheilumaailmaan 1920-luvulla. Perheen sisältä luodut paineet menestymiseen luovat tarinaan lisäjännitettä. Romaani kuvaa siirtolaisuutta, rakkauden valinnan vaikeutta ja sitä, kuinka menneisyyden aaveet ja politiikka seuraavat myös uudelle mantereelle.

JAA TÄMÄ

Lue myös nämä