Asko Sahlberg

Asko Sahlbergin Yö nielee päivät on Jarkko Laine -palkintoehdokas

Asko Sahlbergin romaania Yö nielee päivät (Like 2014) on ehdokkana Haastavalle kotimaiselle kaunokirjalliselle teokselle myönnettävän Jarkko Laine -palkinnon saajaksi.

Asko Sahlbergin romaania raatii luonnehti: ”Suomalaissyntyinen oman elämänsä evakko, drinkingmaster, tahtomies ja raataja Jakobsson tekee sen, minkä miehen täytyy tehdä. Yö nielee päivät on järkälemäinen kuvaus ruotsalaisen yhteiskunnan muuttumisesta ja maailmasta, jossa työ tuhoaa perheet, ihminen on ihmiselle uhka ja jokainen maahan tullut ryhmä varjelee reviiriään uusilta maahanmuuttajilta. Romaanin omaperäinen tyyli rikkoo realistisen kerronnan rajoja, vaihtelee rytmiä, iloittelee ja rokkaa.

Muut ehdokkaat:

Juha Hurme: Nyljetyt ajatukset (Teos 2014)

Hanneriina Moisseinen: Isä (Huuda Huuda 2013)

Markku Paasonen: Pienet kalat syövät suuria kaloja (Teos 2014)

 

 

Palkintoraati nimeää vuosien 2013 – 2014 suomen- ja ruotsinkielisistä teoksista neljä palkintoehdokasta. Palkintoraatiin kuuluvat päätoimittaja Tapani Ruokanen (pj.), professori Leena Kirstinä, kriitikot Pia Ingström ja Kaisa Neimala, toimittaja Seppo Puttonen sekä kirjailijat Rosa Liksom, Tommi Melender, Joni Pyysalo ja Jaakko Yli-Juonikas. Jarkko Laineen seuran hallinnoimaa kirjallisuuspalkintoa rahoittavat Haavikko-säätiö, Otava, Otavamedia, Tammi, Turun kaupunki, Turun yliopisto ja WSOY.

 

Raati valitsee voittajan, joka julkistetaan Turun pääkirjastossa ti 19.5. klo 13.00.

JAA TÄMÄ

Lue myös nämä