Elokuvanakin nähdyn Submarino-huumeveljestarinan luoja Jonas T. Bengtsson Helsinki Lit -tapahtumaan 23.5

Tanskan arvostetuimpiin kuuluva kirjailija Jonas T. Bengtsson saapuu Suomeen 21–.23.5. julkistamaan uutuusromaaninsa Submarino sekä tähtivieraaksi uuteen Helsinki Lit -kirjallisuustapahtumaan.

Bengtsson ja Sofi Oksanen keskustelevat Helsinki Litissä Savoyssä lauantaina 23.5. kello 12.
Kieli on englanti.

Submarino on karu, surullinen ja aito tarina kahdesta tanskalaisveljeksestä, josta toinen on narkomaani ja pienen pojan isä. Mies yrittää vaimonsa kuoltua kaikin voimin rakentaa pojalleen onnellisen ja rakkauden täyteisen lapsuuden. Menneisyyteen piilotettu tragedia ei jätä kumpaakaan veljeksistä rauhaan.

Romaanin pohjalta tehty elokuvaversio ilmestyi Suomessakin muutama vuosi sitten. Se on nähtävissä muun muassa Netflix-elokuvapalvelussa.

Jonas T. Bengtsson on vuonna 1976 syntynyt kööpenhaminalaiskirjailija. Hän on vakiinnuttanut asemansa yhtenä Tanskan nykykirjallisuuden omaperäisimmistä äänistä.

Helsinki Lit on Helsingin uusi kansainvälinen kirjallisuusfestivaali. Inspiraatio tulee Tanskan Louisiana -nimisestä festivaalista, New Yorker -festivaalista ja Tukholmassa järjestettävästä Stockholm Literature -festivaalista. Idea on esitellä uutta tapaa lähestyä kirjallisuutta. Helsinki Lit ei ole kirjamessujen kaltainen myynti- ja markkinointitapahtuma, vaan kansainvälisen tason kiinnostava kulttuuritapahtuma ja keskusteluareena.

Helsinki Litin koko ohjelma ja yhteystiedot

 

Jonas T. Bengtsson

JAA TÄMÄ

Lue myös nämä