Rockkuvaaja Bob Gruenin suurnäyttely Kaapelille, Like julkaisee Gruenin Lennon-valokuvateoksen

Helsingissä nähdään keväällä pala musiikkihistoriaa, kun maailman tunnetuimpiin rockvalokuvaajiin lukeutuvan Bob Gruenin teokset tuodaan ensimmäistä kertaa näytille Pohjoismaihin. Yli sadasta ikonisesta valokuvasta koostuva Rockers-näyttely toteutetaan Kaapelitehtaan Pannuhallissa 27.5.-17.6.2015. Rockers-näyttely on uuden Sideways-festivaalin suurin taideprojekti, ja Bob Gruenin teokset levittäytyvät myös Teurastamon alueelle Sidewaysin tapahtumapäivinä 12.-13. kesäkuuta.

 

Bob Gruenilta on julkaistu lukuisia valokuvakirjoja. Like julkaisee toukokuussa häneltä John Lennonin New Yorkin vuosia käsittelevän teoksen John Lennon – New Yorkin vuodet.

 

Bob Gruen (s. 1945) on eräs kaikkien aikojen kuuluisimmista rock-valokuvaajista ja palkittu elokuvantekijä. Newyorkilaistaiteilija oli John Lennonin läheinen ystävä, hän kiersi useita kertoja The Clashin mukana ja taltioi muun muassa Sex Pistolsin ainoan Pohjois-Amerikan kiertueen. Bob Gruen on uransa aikana kuvannut lukemattomia huippuartisteja David Bowiesta Led Zeppeliniin ja Tina Turnerista The Ramonesiin. Myös Kissin ”Dressed to Kill” -albumin kansikuvan ottanut Bob Gruen työskentelee nykyisinkin aktiivisesti ja toimii esimerkiksi Green Dayn luottokuvaajana.

 

BOB GRUEN: ROCKERS

27.5.-17.6.2015 Helsinki, Kaapelitehdas, Pannuhalli

Liput: 8 EUR / 5 EUR

 

 

 

 

JAA TÄMÄ

Lue myös nämä