Knausgårdin Taisteluni-romaanin viides osa kauppoihin saman tien

Suuren kysynnän vuoksi Karl Ove Knausgårdin Taisteluni. Viides kirja toimitetaan valtakunnallisesti kauppoihin tämän viikon alussa. Kirja oli joitakin päiviä myynnissä ainoastaan kustantajan kirjakaupassa.

Taisteluni-romaanisarjan viides nide on kirjoitettu rajulla voimalla ja vilpittömyydellä. Knausgård muuttaa Bergeniin aloittaakseen opinnot kirjailija-akatemiassa. Hän haluaa paljon mutta ei saa mitään kunnollista aikaiseksi. Samanaikaisesti häntä nuoremmat ystävät julkaisevat esikoisteoksiaan. Alun rajaton itsetunto alkaa horjua. Juominen jatkuu entiseen malliin, samoin naistenmetsästys.

Viides kirja on myös romaani uusista vahvoista ystävyyssuhteista ja vakavasta rakkaudesta. Muutos alkaa, kun isä kuolee. Lopulta isänpelko hellittää, ja Karl Ove onnistuu pitämään huonot muistot aisoissa tekemällä isästä osan omaa kirjoittamistaan.

Knausgårdin omaelämäkerrallinen romaanisarja on ollut valtava menestys jokaisessa maassa, jossa se on julkaistu, myös Yhdysvalloissa. Yksin Norjassa romaania on myyty lähes puoli miljoonaa kappaletta.

 

Taina Latvalan essee Karl Ove Knausgårdista Helsingin Sanomissa

 

 

 

 

 

 

 

JAA TÄMÄ

Lue myös nämä