Hannes Heikuran valokuvia Virka-galleriassa, Like julkaisee valokuvateoksen

Helsingin kaupungintalon Virka-galleriassa (Sofiankatu 1) avautuu valokuvataiteilija Hannes Heikuran näyttely End of the Road – Matkan loppu ja Like Kustannus julkistaa samannimisen kirjan. Näyttely on avoinna 16.9.–8.11.2015.

 

Hannes Heikura (1958–2015) on Suomen palkituimpia lehtikuvaajia joka sittemmin loi uuden uran valokuvataiteilijana. End of the Road – Matkan loppu päättää Helsinkiä esittelevän valokuvatrilogian.

Heikuran kuvissa kaupunki ei ole Helsinki vaan jokin ei-paikka, jossa ihmiset kulkevat yksin hahmottomassa, tummanpuhuvassa maailmassa. Heikura tunnusti itse pelkäävänsä pimeää. Kuvissaan hän sanoi koettavansa hallita sitä ja löytää pimeästä jotain valoa, toivon välähdyksen. Kuvat on otettu pimeinä vuorokauden aikoina vuosina 2013-2014 sarjan aiempien kuvien mukaisesti Kampin kaupunginosassa.

Tummasävyisistä kuvista huokuvan lohduttomuuden rinnalla näyttäytyy punaisen ja keltaisen sävyissä pieniä lämpimän huumorin sävyttämiä eleitä. Inhimillisyyden kirjo antaa lohtua ja tunteen siitä, että joku jossain ymmärtää.  Matka saa loppua.

 

JAA TÄMÄ

Lue myös nämä