Rein Raudin Rekonstruktio on Jarl Helleman -palkintoehdokas

Rein Raudin Rekonstruktio on yksi Jarl Hellemann -käännöskirjapalkintoehdokkaista. Raadin mukaan ”Rekonstruktio on nimensä mukaisesti romaani, joka rakentaa kokonaiskuvansa totuudensirpaleista. Ytimessä on vetävä mysteeritarina isästä, joka selvittää kulttiin kuuluneen tyttärensä kuolemaa, mutta sen avulla Rein Raud rakentaa hätkähdyttää panoraamakuvaa myös Viroa ja Eurooppaa kohdanneista mullistuksista ja niiden jäljistä tavallisten ihmisten elämässä. Hannu Oittisen suomennos avaa virolaisen todellisuuden suomalaiselle lukijalle saumattomasti.”

Muut ehdokkaat ovat Günter Grassin Grimmin sanat: rakkaudentunnustus, suomentanut Oili SuominenMihail Šiškinin Neidonhiussuomentanut Vappu OrlovJosé Saramagon Lissabonin piirityksen kirjurisuomentanut Antero Tiittula ja Andrés Neumanin Vuosisadan matkustajasuomentanut Tarja Härkönen.

Palkinnon tarkoituksena on tuoda esiin kirjallisesti korkeatasoisten alkuteosten laadukkaan käännöstyön merkitystä sekä nostaa käännöskirjallisuuden tunnettuutta. Jarl Hellemann -palkinnon raatiin vuonna 2015 kuuluvat puheenjohtajana pitkäaikainen kustannusalan ammattilainen, journalisti ja yritysjohtaja Jaakko Tapaninen sekä jäseninä kirjailija Marko Hautala ja Kristiina Taivalkoski-Shilov, joka on käännöstieteen yliopistonlehtori ja dosentti Helsingin yliopiston nykykielten laitoksella.

Palkinto, 5000 euroa, jaetaan parhaan käännöskirjan suomentajalle toukokuun 2016 lopulla järjestettävän Helsinki Lit -kirjallisuusfestivaalin yhteydessä. Palkinnon järjestäjä on Tammi.

Rein Raud sunnuntaina 22.11. kello 12.30 Kaapelitehtaan Martin markkinoilla. Hannu Marttila haastattelee Rein Raudia hänen romaanistaan Rekonstruktio.

Martin markkinat: www.facebook.com/events/842870072499807/

JAA TÄMÄ

Lue myös nämä