Jeff VanderMeerin Hävitys on odotetusti Tähtivaeltaja-ehdokas

Jeff VanderMeerin Hävitys (Like, suomentanut Niko Aula) on Tähtivaeltaja-palkintoehdokas. Raadin mielestä ”Salaisuudet, mysteerit ja vainoharhat sykkivät Alue X:n uumenissa. Eteläraja-trilogian ensimmäinen kirja koukuttaa lukijan pauloihinsa.”

Helsingin Science Fiction Seura ry:n luotsaama palkinto luovutetaan edellisvuoden parhaalle Suomessa ilmestyneelle tieteiskirjalle. Tällä kertaa viiden kärkiteoksen valinta oli raadin mukaan normaaliakin palkitsevampaa, koska hyviä ehdokkaita oli niin runsaasti.

Muut ehdokkaat ovat:

Margaret Atwood: Uusi maa (Otava. Suom. Kristiina Drews)

Emmi Itäranta: Kudottujen kujien kaupunki (Teos)

Ursula K. Le Guin: Haikaran silmä (Vaskikirjat. Suom. Jyrki Iivonen)

Gene Wolfe: Liktorin miekka (Gummerus. Suom. Tero Valkonen)

 

Tähtivaeltaja-palkinnon asiantuntijaraatiin kuuluvat toimittaja Hannu Blommila, päätoimittaja Toni Jerrman, kriitikko Elli Leppä ja kriitikko Antti Oikarinen. Voittaja julkistetaan toukokuussa. Viime vuonna palkinnon voitti Antti Salmisen romaani Lomonosovin moottori (Poesia, 2014).

JAA TÄMÄ

Lue myös nämä