Miljoonasateen keulakuvasta Heikki Salosta elämäkerta  

Like julkaisee Miljoonasateen keulakuvana tunnetuksi tulleen Heikki Salon elämäkerran. Heikki Salon ja Jukka Lyytisen yhteistyönä syntynyt teos Heikki Salo – Tarinankertoja julkaistaan to 21.9.

Heikki Salo (s. 1957) on Suomen merkittävimpiä lauluntekijöitä. Kirja kertoo avoimesti Salon urasta ja elämästä aina nuoruudesta palkituksi sanoittajalegendaksi saakka. Salon kirjoittamia lauluja on laulanut koko Suomi ja harvassa ovat ne, jotka eivät osaa Lapsuuden sankarille -singlen ”Lennä Juri Gagarin” -kertosäettä.

”Soitimme duona ’Lapsuuden sankarille’, ja joka kerran kun Juri Gagarinin nimi mainittiin, yleisö nousi seisomaan. Olin opetellut osan biisistä venäjäksi, vaikka en oikeasti osannut kieltä sanaakaan. Opin sen korvakuulolta.”

Salo on palkittu elämätyöstään muun muassa arvostetulla Junnu Vainio -palkinnolla. Laululyriikan lisäksi Salo on kirjoittanut näytelmiä, tv-sketsejä, televisio- ja radio-ohjelmia, kirjoja ja lehtipakinoita.

JAA TÄMÄ

Lue myös nämä