Tuuli Salmisen Surulintu Helsingin Sanomien palkintoehdokkaana

Tuuli Salmisen (s. 1965)  esikoisromaani Surulintu on nimetty ehdolle Helsingin Sanomien vuoden parhaalle esikoisteokselle myönnettävän palkinnon saajaksi.

Helsingin Sanomien mukaan esikoisteoksia ilmestyi tänä vuonna yhteensä 70, joista ehdokkaiksi valittiin kymmenen: seitsemän romaania, kaksi runoteosta sekä yksi novellikokoelma.

Palkinnon arvo on 15 000 euroa, ja voittaja julkistetaan 16. marraskuuta. Tunnustus jatkaa vuosina 1964–1994 myönnetyn J. H. Erkon esikoiskirjapalkinnon perinnettä. Raatiin kuuluvat Suvi Ahola, Sanna KangasniemiJuhani Karila, Antti MajanderEino Santanen sekä viime vuoden voittaja Hanna Weselius

Surulinnussa kirjailija Jaakob Kara tekee kuolemaa. Lopun lähestyessä hän toivoo, että hänen elämänsä naiset – vaimo, sisar ja sisarentytär – lähentyisivät toisiaan. Yhdessä kolmikko olisi vahvempi surua vastaan. Menneisyys on kuitenkin punonut sitkeitä ansalankoja naisten välille. Kun yhdistävä tekijä poistuu, säröilevä yhteys alkaa katkeilla. Sitten Jaakobin kuolema paljastaa elämän kokoiset valheet. Yhdistääkö vai erottaako totuus naiset?

Lisätietoa: 

https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000005427436.html

Tuuli Salminen

Surulintu

 

 

 

JAA TÄMÄ

Lue myös nämä