Tuomas Aivelon Loputtomille loisille Lauri Jäntin säätiön tunnustuspalkinto

Lauri Jäntin säätiö on edistänyt suomenkielistä tietokirjallisuutta vuodesta 1985 lähtien palkitsemalla ansiokkaita tietokirjojen tekijöitä.

Ote perusteluista:

”Tuomas Aivelon Loputtomat loiset kertoo poikkeuksellisen kiehtovasti loisista ja niiden aiheuttamista tartuntataudeista. Aivelo on kirjassaan onnistunut erinomaisesti muokkaamaan laajan tutkimustiedon helposti omaksuttavaan muotoon. Aivelolla on selkeä kanta monista taudeista käytävään ajankohtaiseen keskusteluun, ja hänen mukaansa ilmastonmuutoksen merkittävin seuraus on, että yhteiskunnat järkkyvät. Kriisit ovat aina loisille mahdollisuus, vakaus on niille uhka.”

Tuomas Aivelo (s. 1984) on ekologi ja evoluutiobiologi. Hän tutkii Zürichin yliopistossa punkkien kantamia taudinaiheuttajia. Hänen Tiede-lehden nettisivuilla julkaistava bloginsa Kaiken takana on loinen on Suomen luetuimpia tiedeaiheisia blogeja.

 

JAA TÄMÄ

Lue myös nämä