Metsä meidän jälkeemme on Botnia-palkintoehdokas

Anssi Jokiranta, Pekka Juntti, Anna Ruohonen ja Jenni Räinä: Metsä meidän jälkeemme (Like)


Anssi Jokirannan, Pekka Juntin, Anna Ruohosen ja Jenni Räinän Metsä meidän jälkeemme on tärkeä ja huolellisesti argumentoitu puheenvuoro suomalaisen luonnonvaraisen metsän puolesta. Teoksessa maamme metsäpolitiikan nykytila avautuu historian kautta, ja samalla hahmottuu sen mahdollinen tulevaisuus. Teos haastaa vallitsevan puheen kestävästä biotaloudesta ja tuo esiin kestävämpien toimintatapojen mahdollisuudet yhteen totuuteen juurtuneessa metsäteollisuudessa. Vaikuttavasti kuvitettu teos tarjoaa moniäänisen katsauksen suomalaisen metsän sekä metsänhoidon kipukohtiin. Teos herättää kysymään, mikä metsässä on meille arvokasta ja maltammeko hyödyntää sitä niin, että se säilyy monimuotoisena ja elinvoimaisena tuleville polville.

Palkinnon voittaja nimetään lokakuun lopussa. 10 000 euron palkintosumman lahjoittavat Oulun kaupunki ja Osuuskauppa Arina.

JAA TÄMÄ

Lue myös nämä