Anssi Jokirannan, Pekka Juntin, Anna Ruohosen ja Jenni Räinän Metsä meidän jälkeemme on tietokirjallisuuden Finlandia-palkintoehdokas 2019

Kuva: Anssi Jokiranta

Palkintolautakunnan perustelut:

Ajankohtainen, kiihkoton ja moninäkökulmainen metsä- ja ilmastopuheenvuoro, jossa ihmisten luontohavainnot, kokemukset ja tunteet sekä asiantuntijatieto lomittuvat antoisasti ja luontevasti. Kokonaistaideteos on kirjalliselta tyyliltään erinomainen, kuvitukseltaan vaikuttava ja ulkoasultaan lukemaan houkutteleva.

Palkintolautakunnassa olivat päätoimittaja emerita Tarja Hurme (puheenjohtaja), Turun Sanomien kulttuurin ja lukemiston päällikkö Tuomo Karhu ja arkkipiispa emeritus Kari Mäkinen. Palkinnonsaajan asetetuista ehdokkaista valitsee emeritusprofessori, tietokirjailija Sixten Korkman. Voittaja julkistetaan 27.11. Palkinto on suuruudeltaan 30 000 euroa.

Metsä meidän jälkeemme -kirjan kirjoittajat ovat pohjoissuomalaisia nuoren polven journalisteja. Nelikossa on tietokirjailijoita, tuoreita metsänomistajia ja eräharrastajia. Jenni Räinä on huomioitu Tieto-Finlandia-ehdokkuudella ja Botnia-kirjallisuuspalkinnolla vuonna 2018, Pekka Juntti on palkittu Bonnierin suuren journalistipalkinnon Yleisön suosikki -kategoriassa ja Anna Ruohonen on toimittajantyössään kartoittanut reuna-alueita. Upeat kuvat ovat Lapin Kansan valokuvaajan Anssi Jokirannan.

Metsä meidän jälkeemme oli myös Botnia-kirjallisuuspalkintoehdokas 2019.

JAA TÄMÄ

Lue myös nämä