Hanna-Riikka Kuisman Kerrostalo on kaunokirjallisuuden Finlandia-palkintoehdokas 2019

Kuva: Sami Kokko

Palkintolautakunnan perustelut:

Rankka, ajankohtainen ja kunnianhimoinen aihe. Ydinperheiden unelmaksi rakennettu alue on muuttunut ongelmalähiöksi. Kirjailija käsittelee surullisia elämänkohtaloita erityisellä lämmöllä ja ennen kaikkea tuomitsematta. Kirjassa on useita kertojaääniä, joista rakentuu ehjä kokonaisuus. Kirja heijastaa suomalaisen yhteiskunnan eriarvoisuutta ja huono-osaisuuden periytymistä.

Palkintolautakunnassa olivat Lukukeskuksen toiminnanjohtaja Ilmi Villacís, Suomalaisen Kirjakaupan myymäläpäällikkö Anne Ikonen ja elokuvatuottaja Rimbo Salomaa. Palkinnonsaajan asetetuista ehdokkaista valitsee Yleisradion toimitusjohtaja Merja Ylä-Anttila. Voittaja julkistetaan 27.11. Palkinto on suuruudeltaan 30 000 euroa.

Hanna-Riikka Kuisma (s. 1978) on porilainen kirjailija, taidekriitikko ja kolumnisti. Hän on kirjoittanut viisi romaania ja novellikokoelman. Hänen edellinen romaaninsa Viides vuodenaika oli ehdolla Tiiliskivi-kirjallisuuspalkinnon saajaksi.  

JAA TÄMÄ

Lue myös nämä