JP Koskisen Tulisiipi on kaunokirjallisuuden Finlandia-palkintoehdokas 2019

Kuva: Toni Härkönen

Palkintolautakunnan perustelut:

Kirja kertoo pojasta, joka haluaa siivet eli toteuttaa lentäjän unelmansa. Kertomus vie lama-Amerikasta työläisten paratiisia rakentavaan Neuvostoliittoon. Traaginen tarina vallankäytöstä, vakoilusta, vainosta, epäilyistä ja sairaasta maailmasta. Päähenkilö selviytyy kaikista hurjista koettelemuksista unelmansa voimalla. Teoksessa yhdistyvät kiinnostava aihe ja mukaansatempaava tarina.

Palkintolautakunnassa olivat Lukukeskuksen toiminnanjohtaja Ilmi Villacís, Suomalaisen Kirjakaupan myymäläpäällikkö Anne Ikonen ja elokuvatuottaja Rimbo Salomaa. Palkinnonsaajan asetetuista ehdokkaista valitsee Yleisradion toimitusjohtaja Merja Ylä-Anttila. Voittaja julkistetaan 27.11. Palkinto on suuruudeltaan 30 000 euroa.

JP Koskinen (s. 1968) on kaunokirjallisuuden Finlandia-ehdokkuudella (Ystäväni Rasputin, 2013) huomioitu pitkän linjan kirjailija. Hän on kirjoittanut 18 romaania, ja lisäksi hänen laaja tuotantonsa pitää sisällään mm. lasten- ja nuortenkirjallisuutta, kuunnelmia ja lyhytproosaa.

Tulisiipi valittiin Suomalaisen Kirjakaupan Vuoden kirja 2019 -kirjallisuuspalkinnon voittajaksi.

JAA TÄMÄ

Lue myös nämä