JP Koskisen Tulisiipi on Savonia-kirjallisuuspalkintoehdokas

Raadin perustelut:

Kiehtova ja mukaansa tempaava tarina lentämiseen hurmautuneesta Kaarle-pojasta ja muista suomalaisista, jotka etsivät onnea ja vapautta niin Amerikan kultamailta kuin itärajan takaa työläisten paratiisista, ja joutuivat maksamaan siitä kovan hinnan. Kaarle kuitenkin selviää läpi Stalinin vainot ja vankileirit suuren lentämisen intohimonsa ja rakkauden kannattelemana. Lopulta hän löytää siivet itselleen ja saa tuntea vapauden. 

Palkinto jaetaan Savon laulun päivänä 9.12. Savonia-palkinnon suuruus on 12 000 euroa.

Palkintoraatiin kuuluivat puheenjohtaja Varpu Puskala, varapuheenjohtaja Nina Pelli ja jäseninä Riitta Cederberg, Atik Ismail, Seppo Kononen, Auli Poutiainen, Liisa Rossi, Petri Tossavainen ja Jussi Tuovinen.

Tulisiipi on kaunokirjallisuuden Finlandia-ehdokas. Romaani valittiin Suomalaisen Kirjakaupan Vuoden kirja 2019 -kirjallisuuspalkinnon voittajaksi.

JP Koskinen (s. 1968) on kaunokirjallisuuden Finlandia-ehdokkuudella (Ystäväni Rasputin, 2013) huomioitu pitkän linjan kirjailija. Hän on kirjoittanut 18 romaania, ja lisäksi hänen laaja tuotantonsa pitää sisällään mm. lasten- ja nuortenkirjallisuutta, kuunnelmia ja lyhytproosaa.

JAA TÄMÄ

Lue myös nämä