Metsä meidän jälkeemme -kirja on lukijoiden Finlandia-suosikki

Metsä meidän jälkeemme -kirja on lukijoiden Finlandia-suosikki – Uutiset

Tietokirjallisuuden Finlandia-ehdokkaiden kategoriassa lukijoiden suosikki sai selkeästi eniten ääniä. Lukijoiden suosikiksi kategoriassa nousi Anssi Jokirannan & Pekka Juntin & Anna Ruohosen ja Jenni Räinän: Metsä meidän jälkeemme (Like). Kommenteissa kehuttiin muun muassa kirjan ajankohtaisuutta ja ”raikasta näkökulmaa ilmastokeskusteluun”. 

Suomen Kirjasäätiö järjesti neljättä kertaa osana Finlandia-kilpailua yleisöäänestyksen, jossa valintalautakuntien valitsemista Finlandia-ehdokkaista lukijat pääsivät kertomaan omat suosikkinsa. Äänestys oli käynnissä Kirjasäätiön internetsivuilla hieman yli kaksi viikkoa, ja äänestää sai niin lasten- ja nuortenkirjallisuuden, tietokirjallisuuden kuin kaunokirjallisuuden Finlandia-kategorioissa.

Finlandia-palkinnot jaetaan keskiviikkona 27.11.2019 klo 14.00 alkavassa juhlassa, jota voi seurata suorana YLE:n, HS.fi:n ja MTV:n sivuilta.

Lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-voittajan valitsee tänä vuonna Olavi Uusivirta, tietokirjallisuuden Finlandia-voittajan Sixten Korkman ja kaunokirjallisuuden Finlandia-voittajan Merja Ylä-Anttila. Kaikki kolme palkintoa ovat arvoltaan 30 000 euroa.​

JAA TÄMÄ

Lue myös nämä