Eropäiväkirja ja Voro 2 Sarjakuva-Finlandian ehdokkaina

Lauri Ahtisen Eropäiväkirja ja Janne Kukkosen Voro 2: Tulikiven armeija ovat Sarjakuva-Finlandia-tunnustuspalkinnon ehdokkaina.

Vuoden 2020 palkinnon saajan valitsee kirjailija ja taiteilija Aulikki Oksanen. Valinta julkistetaan 20.3.2020.

Perustelut

Lauri Ahtinen: Eropäiväkirja  

Lauri Ahtinen toi esiin konstailemattoman tyylinsä vuonna 2015 julkaistussa Homepäiväkirjassa. Nyt päiväkirjamainen ote jatkuu Eropäiväkirjassa, jossa sukelletaan eroprosessin syövereihin ja sinkkuelämään tutustumiseen. Ero ei aina olekaan pelkkää surua.

Janne Kukkonen: Voro 2: Tulikiven armeija  

Impulsiivisen voro Liljan ja häntä kaitsevan Seamuksen seikkailut jatkuvat siihen missä ensimmäisessä osassa jäätiin. Alun kekseliäs kertaus saattaa lukijan nopeasti ajan tasalle ja pahaenteiset runot rytmittävät lukujen vaihtoja. Tahti kiihtyy ja panokset kovenevat, kun Lilja kompastelee kommelluksesta toiseen. Ja kun Tulikiven armeija viimein kohdataan, yksittäiset juonilangat kutoutuvat isommaksi tarinaksi, jossa koko ihmiskansan kohtalo on vaakalaudalla.

Tunnustuspalkinto myönnetään kotimaiselle tekijälle yksin tai yhdessä toisen osapuolen kanssa tekemästä ansiokkaasta sarjakuva-albumista. Palkintosumma on 5 000 euroa. Vierailla Testivoittaja ja saat lisätietoja.

JAA TÄMÄ

Lue myös nämä