Hanna-Riikka Kuisma

Hanna-Riikka Kuisma

Hanna-Riikka Kuisma (s. 1978) on porilainen kirjailija, taidekriitikko ja kolumnisti. Hänen viimeisin romaaninsa Viides vuodenaika oli ehdolla Tiiliskivi-kirjallisuuspalkinnon saajaksi.

Kuisman esikoisteos, novellikokoelma Elinkautinen, ilmestyi Liken julkaisemana 2005. Sittemmin häneltä on julkaistu romaanit Käärmeenpesä (WSOY 2007), Sydänvarjo (Like 2011), Valkoinen valo (Like 2013) ja Viides vuodenaika (Like 2016). Kuisman tekstejä on ollut mukana myös antologioissa, kuten Hullu akka! (Like 2010) ja Novellit 2004 (Gummerus 2004).

Kuisman teokset kartoittavat nyky-yhteiskunnan ja ihmismielen pimeitä puolia. Mustanpuhuvan tiivis tunnelma ja kirurgintarkka kuvaus saavat vastapainoa värikylläisestä visuaalisuudesta ja runollisesta kielestä. Hänen kirjallisina hengenheimolaisinaan on pidetty muun muassa Juha Seppälää, Asko Sahlbergia ja Hanna Marjut Marttilaa.

”Kuisman tyyli on suunnattoman vahva, se on hengästyttävä, se on mahtava, se hurmaa ja menee ihon alle. Viides vuodenaika on samaan aikaan mykistävän hieno kaunokirjallinen romaani ja karmivaa psykologista kauhua. Tämä on kirja jota voi huoletta suositella kelle tahansa. Kelle tahansa joka rakastaa vahvaa kirjallisuutta.” – Lukutoukan kulttuuriblogi

”Valkoinen valo on hullu, hengästyttävä, säkenöivä jalokivi.”  Parnasso

Sydänvarjo vetää puoleensa heti ensimmäisestä lauseesta lähtien.” – Eeva

”Hanna-Riikka Kuisman lyhyt romaani on kuin elokuvaa. Ja silti on sanottava: tähän ei elokuva pysty. Mieleen tulee Quentin Tarantinon kaltaisia ohjaajia.” – Helsingin Sanomat

Wikipedia: Hanna-Riikka Kuisma

Facebook: kirjailija Hanna-Riikka Kuisma

Katso myös nämä