Tekijät: Charlier & Giraud

Alkuteos: Blueberry L'Intégrale 3

Ilmestymiskuukausi: 12 / 2016

Sivumäärä: 164

ISBN: 978-952-01-1286-8

Suomentaja: Jorma Penttinen

Likekatalogi: Kevät 2017

Sidosasu: sidottu

Sarja: Blueberry

Katso kaikki kirjat kategoriasta: Sarjakuvat

Charlier & Giraud

Blueberry: Rautahepo – Teräskäsi – Siouxien jäljillä

Charlierin ja Giraudin luoma luutnantti Blueberry on sarjakuvamaailman tunnetuimpia lännensankareita, jonka seikkailut ovat viihdyttäneet suomalaisia lukijoita jo 70-luvulta asti. Like Kustannuksen kolme ensimmäistä Blueberry-albumia ovat pitkään olleet keräilyharvinaisuuksia, mutta tämä suurikokoinen kokoelma tuo klassiset tarinat taas saataville runsaan oheismateriaalin kera. Hieno kovakantinen kirja on pakkohankinta kaikille Blueberryn ystäville.

Luutnantti Blueberry komennetaan suojelemaan kenraali Dodgen rautatieprojektia, mutta työtä häiritsevät intiaanien lisäksi myös kilpailevan rautatieyhtiön miehet. Hurjia käänteitä tarjoileva tarina ja yksityiskohtainen kuvitus luovat yhdessä autenttisen kuvan villin lännen hahmoista ja miljööstä.

Jean-Michel Charlier (1942–1989) oli yksi eurooppalaisen sarjakuvan tunnetuimpia ja tuotteliaimpia käsikirjoittajia. Belgialainen Charlier kirjoitti Blueberryn lisäksi Punapartaa, Buck Dannya sekä Haikaralaivuetta. Hän toimi myös Pilote-lehden päätoimittajana.

Jean Giraud (1938–2012) tunnetaan paremmin nimellä Moebius. Hän laati pitkän uransa aikana lukemattomia fantasiasarjoja, kuten Incal sekä Jerry Corneliuksen ilmatiivis autotalli, jotka ovat vaikuttaneet sekä sarjakuvan maailmaan että tieteiselokuviin. Ristimänimellään Jean Giraud hän piirsi ja lopuksi myös kirjoitti huomattavasti realistisempia Blueberry-tarinoita.

 

 

Katso myös nämä