Bond on Bond

Tekijät: Roger Moore

Alkuteos: Bond on Bond. The Ultimate Book on 50 Years of Bond Movies

Ilmestymiskuukausi: 10 / 2012

Sivumäärä: 224

ISBN: 978-952-01-0793-2

Suomentaja: Petri Stenman

Likekatalogi: Syksy 2012

Sidosasu: sidottu

Katso kaikki kirjat kategoriasta: Yleiset tietokirjat

Roger Moore

Bond on Bond

Kaikki mitä olet halunnut tietää  Bond-elokuvista – nyt yksissä kansissa

Roger Moore on elävä legenda, maailman ehkä tunnetuimman elokuvasarjan keulahahmo ja monien mielestä ainoa oikea James Bond. Kirjassa Bond on Bond hän esittelee kaikki koskaan tehdyt Bond-elokuvat tutulla tyylillään: nopeat sutkaukset ja viileä charmi purevat. Kirjan muita päähenkilöitä ovat muun muassa hehkeät Bond-tytöt ja kierot roistot, joista kirjassa on omat lukunsa. Lukijalle paljastetaan myös salaisen agentin hämäräperäisimpien apuvälineiden ja muiden teknisten vempaimien salat sekä esitellään yksityiskohtaisesti kuvauspaikat ja Bondin kulkuneuvot luksusautoista rakettireppuun. Tätä elokuvahistorian ja camp-huumorin klassikkoa ei voi ohittaa!

Kirjassa on yli 400 upeaa värikuvaa elokuvista ja kulissien takaa. Mukana on runsaasti ennen julkaisematonta arkistomateriaalia niin tuotantoyhtiön arkistosta kuin yksityisistä kokoelmistakin.

Vuonna 2012 maailman pisin edelleen tuotannossa oleva elokuvasarja täytti 50 vuotta. Saman vuoden marraskuussa sai ensi-iltansa uusin Bond-elokuva Skyfall.

Sir Roger Moore (s. 1927) aloitti näyttelijänuransa jo 1940-luvulla ja nousi supertähdeksi 1960-luvulla Pyhimys-tv-sarjan Simon Templairina. Moorea kosiskeltiin ensimmäiseen Bond-elokuvaan, mutta Pyhimys-sarjan takia hän joutui kieltäytymään. Mooren ensimmäinen Bond-elokuva on Elä ja anna toisten kuolla (1973). Viileän komea Agentti 007 tuli Mooren näyttelemänä lähemmäksi kirjailija Ian Flemingin hahmoa, hienostunutta brittiläisen yläluokan edustajaa, mutta rikastutti safariasuineen ja älyttömine keksintöineen elokuvahistoriaa myös camp-huumorin klassikkona. Kirjoittajana Moore on suomalaisille tuttu myös bestselleriksi nousseesta elämäkerrasta Nimeni on Moore, Roger Moore (2009). Hän vieraili Suomessa  Liken vieraana toukokuussa 2009.

Katso myös nämä