Dead Kennedys

Tekijät: Alex Ogg

Alkuteos: Dead Kennedys: The Story of Fresh Fruit for Rotting Vegetables

Ilmestymiskuukausi: 01 / 2014

Sivumäärä: 200

ISBN: 978-952-01-0959-2

Suomentaja: Juha Ahokas

Likekatalogi: Kevät 2014

Sidosasu: sidottu

Katso kaikki kirjat kategoriasta: Musiikki ja populaarikulttuuri

Alex Ogg

Dead Kennedys

Fresh Fruit for Rotting Vegetables

Punkin räyhähenget olivat piikki konservatiivien lihassa

Dead Kennedys (1978–1986) on kaikkien aikojen suosituimpia ja vaikutusvaltaisimpia punkbändejä, ja sen kultaa myynyt esikoisalbumi Fresh Fruit for Rotting Vegetables valitaan säännöllisesti parhaiden punkalbumien joukkoon eri äänestyksissä. Provokatorinen bändi oli armoton piikki konservatiivien ja äärioikeiston lihassa, ja kahdeksankymmentäluvun alussa sen keikat päättyivät useimmiten täysimittaisiin mellakoihin. Yhtyeen laulusolisti Jello Biafra tunnetaan myös vihreän puolueen näkyvänä vaikuttajana, sensuurin vastustajana sekä keppostelijana, joka muun muassa meni naimisiin hautausmaalla.

Dead Kennedysin tarina on täynnä skandaaleja, rajojenrikkomista ja moraalista närkästystä. Tämä kirja valottaa bändin dynamiikkaa ja vinksahtanutta nerokkuutta keskittymällä sen ensimmäiseen kokoonpanoon ja  klassikkostatuksen saavuttaneen esikoisalbumin tekoon. Jello Biafra kommentoi ja täydensi huomioillaan teosta, jossa on paljon julkaisemattomia valokuvia aina bändin alkuvaiheista lähtien.

Alex Ogg on tunnettu ja tunnustettu musiikkikirjailija ja -toimittaja, joka haastatteli kirjaa varten kaikkia bändin jäseniä ja jonka viimeisin teos  The Art of Punk (yhdessä Russ Bestleyn kanssa) on saanut lukuisia kunniamainintoja.

Katso myös nämä