Enkelivaihde

Tekijät: Kate Holden

Alkuteos: In My Skin

Ilmestymiskuukausi: 01 / 2007

Sivumäärä: 250

ISBN: 978-952-471-900-1

Suomentaja: Lotta Toivanen

Sidosasu: sidottu

Katso kaikki kirjat kategoriasta: Suomennettu kaunokirjallisuus

Kate Holden

Enkelivaihde

Kukaan ei koskaan kääntynyt Kate Holdenin puoleen ja sanonut “Kokeile nyt sinäkin”, ei koskaan. Kukaan ei tuputtanut hänelle heroiinia. Mieltä vain kaihersi se ikuisen epämääräinen tunne että jäi jostakin paitsi, kun muut sukelsivat suuriin seikkailuihin. Siksi oli pakko kokeilla. Yhden kerran.

Enkelivaihde kertoo hyvän perheen tytön päätymisestä St. Kildan kaduille huoraamaan heroiinihankintojensa rahoittamiseksi, introvertin älykön urasta prostituoituna paremman luokan ilotalossa. Ja paluusta sieltä takaisin. Holden kuvaa henkeäsalpaavan lyyrisesti ja viileän tarkkanäköisesti taaksejäänyttä ajanjaksoa elämässään.

Australialainen Kate Holden (s. 1972) on kirjallisuuden maisteri Melbournen yliopistosta. Enkelivaihde on hänen esikoisromaaninsa.

“Tunnustuksellisia selviytymistarinoita on nykyään tyrkyllä pilvin pimein, joten on hienoa voida suositella yhtä joka on poikkeuksellisen tasokasta luettavaa ja tarjoaa tuoreen näkökulman sosiaaliseen stigmaan.”

– New Weekly

“Kirja on kaunistelematon, rehellinen ja pakottava. Se pakottaa myöntämään, että mikään tämän tytön taustassa tai kokemuksissa ei olisi voinut ennustaa hänen tulevaisuuttaan.”

– Kate Holden, Meidän Perhe