Esko Roine

Tekijät: Annika Grahn, Eija Mäkinen

Ilmestymiskuukausi: 09 / 2014

ISBN: 978-952-01-1112-0

Likekatalogi: Syksy 2014

Sidosasu: sidottu

Katso kaikki kirjat kategoriasta: Yleiset tietokirjat

Annika Grahn, Eija Mäkinen

Esko Roine

Koko kansan rakastama koomikko ja elämäntyöstään palkittu näyttelijä muistelee

Ilmiömäisen tarinankertojan ja legendaarisen Roineen teatteriperheen pojan elämäkerta valottaa Esko Roineen persoonaa niin näyttelijänä, puolisona, veljenä kuin isänäkin. Hänen tiensä on vienyt halki suomalaisten teattereiden Oulusta Helsinkiin ja Tampereelle. Edelleen yli 200 näytöstä vetävän konkarin uralle on mahtunut myös lukuisia elokuva- ja tv-töitä, ja tahti vain kiihtyy.

Muistelmissaan Esko Roine kertoo muun muassa hulvattomista teatterikouluajoista ja Suomen Kansallisteatterin kaudestaan. Koko kansan rakastama koomikko on myös ansioitunut teatterinjohtaja, joka on johtanut Tampereen kumpaakin suurta teatteria. Hänen kaudellaan Tampereen Teatteri valittiin vuoden teatteriksi.

Kirjaan haastatellut kollegat kuvailevat Roinetta ajoituksen mestariksi ja innovatiiviseksi vastanäyttelijäksi, jonka kanssa ei ole tylsää.

Roine palaa muistoissaan myös kipeisiin asioihin, jotka mietityttävät monen vuosikymmenen jälkeenkin. Muun muassa ensimmäinen avioero rikkoi perheen ja erotti lapset toisistaan.

Esko Roine on palkittu teatterialan Thalia-gaalassa Elämäntyö-palkinnolla vuonna 2010. Hän täyttää 70 vuotta 5. syyskuuta 2014.

Lue täältä Helsingin Sanomien juttu ja arvio “Naamanvääntäjän pamfletista”.

Katso myös nämä