Jumala itse

Tekijät: Marc-Antoine Mathieu

Alkuteos: Dieu en personne

Ilmestymiskuukausi: 01 / 2011

Sivumäärä: 123

ISBN: 978-952-01-0461-0

Suomentaja: Ville Keynäs

Likekatalogi: Kevät 2011

Sidosasu: sidottu

Katso kaikki kirjat kategoriasta: Sarjakuvat

Marc-Antoine Mathieu

Jumala itse

Kun Jumala laskeutuu maan päälle, seurauksena ei ole ikuinen onni ja autuus – vaan jumalaton sekasorto

Jumala jonottaa väestönlaskentaan. Kun tulee hänen vuoronsa, väkijoukko kohahtaa: voiko henkilö olla olemassa ilman henkilöllisyyspapereita, ilman osoitetta, ilman sosiaaliturvatunnusta? Pian Jumalaa viedään. Tieteen edustajat tarttuvat kiihkeästi tutkimusongelmaan nimeltä Jumala. Mikä kirja olisitte, entäpä mikä kirjain, ja mikä on olemassa olonne syy, Jumalalta tiedustellaan. Media seuraa Jumalan jokaista henkäystä, ja lööpit kirkuvat. Jumala brändätään ja markkinavoimien pyörät pyörivät kiivaasti. Lopulta on kafkamaisen oikeusjutun aika.

Marc-Antoine Mathieu asettaa mainiolla ja absurdilla tavalla ikuisen kysymyksen Jumalan olemassaolosta. Vastauksia ei tipu, mutta mikä on tuo Jumalan korvassa killuva kuuloke? Onko tämä kaikki suurta huijausta? Ja kuka niitä rattaita pyörittääkään?

Ranskalainen sarjakuvataiteilija Marc-Antoine Mathieu on tunnettu absurdista ja surrealistisesta tavastaan lähestyä maailmaa. Hänen aiheensa ulottuvat usein tajunnan tuolle puolelle, mutta hänen käsittelytapansa on kevyen leikkisä ja ilkikurinen. Like on aiemmin julkaissut häneltä neljä sarjakuva-albumia.

Jumala itse

Jumala itse