Jumalainen näytelmä

Tekijät: Elina Snicker (toim.), Paula Salminen (toim.)

Ilmestymiskuukausi: 10 / 2012

Sivumäärä: 350

ISBN: 978-952-01-0809-0

Likekatalogi: Syksy 2012

Sidosasu: nidottu

Katso kaikki kirjat kategoriasta: Yleiset tietokirjat

Elina Snicker (toim.), Paula Salminen (toim.)

Jumalainen näytelmä

DRAMATURGISIA TYÖKALUJA

Miten näytelmä kirjoitetaan?

Teoksen pääroolissa on näytelmäkirjailijan taide. Näytelmätekstin ammattilaiset avaavat lukijalle ajattelun apuvälineitään ja näyttämölle kirjoittamisen haasteita. Esseet ja haastattelut kulkevat näytelmän kirjoittamisesta kohti näyttämöä. Yhteistyötä näytelmäkirjailijan kanssa valottavat muun muassa dramaturgi, kääntäjä, kantaesityksen ohjaaja ja teatterinjohtaja. Ote on yhtä aikaa filosofinen ja konkreettinen. Matkan lopuksi neljä näytelmäkirjailijaa purkaa viimeisimpien töidensä kirjoitusprosessit. Kirja paljastaa tekotapojen ja ajatusmallien kirjon: kotimainen näytelmä on monenlaista ja moniäänistä.

Elina Snicker on näytelmäkirjailija ja dramaturgi. Hän kirjoittaa näyttämölle ja radioon sekä toimii erilaisissa dramaturgin tehtävissä ja alan opettajana.

Paula Salminen on näytelmäkirjailija ja dramaturgi. Hän on kirjoittanut teatteriin, radioon ja televisioon sekä tehnyt useita työryhmälähtöisiä esityksiä. Oman taiteellisen työnsä lisäksi Salminen opettaa dramaturgiaa ja näytelmän kirjoittamista.

Teksti on näytelmäkirjailijayhteisö, jonka tavoitteena on suomalaisen näytelmäkirjallisuuden kehittäminen, näytelmäkirjailijan identiteetin tukeminen sekä ammatin arvostuksen ja näkyvyyden lisääminen.