Tekijät: Miuyn Park, Moby
Alkuteos: Gristle. Thinking Twice about the Meat We Eat
ISBN kirja: 978-952-01-0642-3
Sivumäärä: 201
Suomentaja: Kirsi Luoma
Likekatalogi: Syksy 2011
Katso kaikki kirjat kategoriasta: Yleiset tietokirjat
Avainsanat: Kirsi Luoma, Like, Miuyn Park, Moby, Yleiset tietokirjat
Miuyn Park, Moby
Kamara
Lihaa luontoa säästämättä, laadusta tinkimällä
Tiiviydestään huolimatta monipuolinen tietopaketti alati kasvavalle huolestuneelle ihmisjoukolle lihansyöjistä vegaaneihin.
Kirja kaikille niille, jotka miettivät tarkemmin nykymuotoisen elintarviketeollisuuden vaaroja ennen astumistaan ruokapöytään. Valokeilaan joutuvat eläinten – nautojen, sikojen, siipikarjan – teollisuuden ja tuotannon ehdoilla eletty kurja elämä ynnä loppujalosteen huono, jopa vaarallinen laatu. Karjankasvatuksen mittavista ympäristöhaitoista, työntekijöiden ammattitaudeista ja lasten ravintoperäisistä sairauksistakaan ei vaieta. Kamaran luettuaan on helpompi tehdä oma ratkaisunsa ympäristön ja oman terveytensä kohentamiseksi. Kirjan kaikki kirjoittajat ovat aiheensa asiantuntijoita: toimittajia, tutkijoita tai viranomaisia. Joukkoon mahtuu myös huipputason triathlonisti, joka on kasvissyöjä.
Kirja kaikille niille, jotka miettivät tarkemmin nykymuotoisen elintarviketeollisuuden vaaroja ennen astumistaan ruokapöytään. Valokeilaan joutuvat eläinten – nautojen, sikojen, siipikarjan – teollisuuden ja tuotannon ehdoilla eletty kurja elämä ynnä loppujalosteen huono, jopa vaarallinen laatu. Karjankasvatuksen mittavista ympäristöhaitoista, työntekijöiden ammattitaudeista ja lasten ravintoperäisistä sairauksistakaan ei vaieta. Kamaran luettuaan on helpompi tehdä oma ratkaisunsa ympäristön ja oman terveytensä kohentamiseksi. Kirjan kaikki kirjoittajat ovat aiheensa asiantuntijoita: toimittajia, tutkijoita tai viranomaisia. Joukkoon mahtuu myös huipputason triathlonisti, joka on kasvissyöjä.
Kirjan arvostelut
“Sivumäärältään suppeassa mutta teemoiltaan monipuolisessa teoksessa pohditaan eläinperäisen ruokavalion vaikutusta esimerkiksi ilmastonmuutokseen ja nälkäongelmaan.” – Aviisi
“Mobyn ja Miyun Parkin Kamarassa käydään läpi teollisen lihantuotannon pimeitä puolia alkaen eläinten kammottavista oloista, päätyen tehotuotannon ympäristövaikutuksiin.” – Maailman Kuvalehti Kumppani