Kosmista kauhua

Tekijät: Aapo Rapi

Ilmestymiskuukausi: 01 / 2014

Sivumäärä: 80

ISBN: 978-952-01-1033-8

Likekatalogi: Kevät 2014

Sidosasu: nidottu

Katso kaikki kirjat kategoriasta: Sarjakuvat

Aapo Rapi

Kosmista kauhua

Undergroundhenkistä kauhuromantiikkaa ja sotkuja KELAn kanssa

Vampyyri ja hänen palvelijansa Igor tappavat aikaa vanhassa linnassa. Luetaan Lovecraftia, soitetaan urkuja, chillaillaan kryptassa ja testataan erilaisia taikaliemiä. Myös viiniä ja tupakkia kuluu. Sitten ovelle koputtaa valtion virkamies sekavanoloisen selvityskaavakkeen kera, ja vanhan ajan hirviöt joutuvat nykyajan kauhukabinettiin. Miksi koskaan ei saa olla rauhassa, vaikka aikaa olisi ikuisuus? Miksi syrjäytyneitä kummajaisia aina jahdataan?

Mystisiin ulottuvuuksiin yltävää ja populaarikuvastoa kierrättävää sarjakuvaa luonnehtii Rapille ominainen lämminhenkinen huumori. Omaelämäkerrallisilla aineksilla höystetty laitapuolen kulkijoiden sympaattinen kuvaus tekee Rapin tästäkin albumista ainutlaatuisen.

Aapo Rapi (s. 1977) tunnetaan erityisesti undergroundhenkisistä, korkeaa ja populaaria yhdistävistä sarjakuvista, joiden keskeisiä piirteitä ovat soljuva kuvakerronta, psykedeelisen harkittu värimaailma, humaanit hahmot ja rikas kieli. Hänen sarjakuviaan on nähty muun maussa Ilta-Sanomissa ja Voima-lehdessä. Rapin albumi Meti oli ehdolla Euroopan tärkeimmän sarjakuva-albumipalkinnon saajaksi Angoulêmen sarjakuvafestivaalin pääsarjassa vuonna 2011. Rapi oli myös vuoden 2013 Rakkautta ja anarkiaa -festivaalin taiteilija. Kosmista kauhua ilmestyy ranskaksi keväällä 2014.

Katso myös nämä