Tekijät: Neil Strauss

Alkuteos: The Dirt

ISBN p: 978-952-01-0734-5

ISBN kirja: 952-471-015-3

Sivumäärä: 480

Suomentaja: Sami Kärkkäinen

Likekatalogi: Syksy 2002

Katso kaikki kirjat kategoriasta: Musiikki ja populaarikulttuuri, Pokkarit

Avainsanat: Like, Musiikki ja populäärikulttuuri, Neil Strauss, Pokkarit, Sami Kärkkäinen

Neil Strauss

Mötley Crüe: The Dirt – Törkytehdas

Maailman pahamaineisimman rockbändin tunnustukset!

Kulttikirjaksi kohonnut eepos rock’n’rollin Babylonista, neljästä nuorukaisesta, jotka antoivat sanalle dekadenssi uuden merkityksen. Mötley Crüen hiuslakkahevarit tilittävät omaäänisesti uskomatonta elämäänsä, jossa kaikki rockkliseet venyivät äärimmilleen ja paiskautuivat lopulta vasten kertojien kasvoja.

Mötley Crüen viskinhuuruinen ja kokapölyinen tarina sisältää aineksia niin ekstaattisimmista amerikkalaisista unelmista kuin synkimmistä tragedioistakin. Tommy flirttaili yläluokan kanssa ja nai kaksi kansainvälistä seksisymbolia; Vince tappoi Hanoi Rocksin Razzlen ja menetti tyttärensä syövälle; Nikki otti yliannostuksen ja heräsi kuolleista seuraavana päivänä; Mick yritti hirttää veljensä ja sairastui tappavaan tautiin.

Näissä lihaksi tulleissa urbaanilegendoissa ketään ei säästellä. Osansa saavat niin Michael Monroe, Andy McCoy, Pamela Anderson, David Lee Roth, Heather Locklear, AC/DC, Aerosmith, Ozzy Osbourne, Guns N’Roses kuin Iron Maidenkin.

Mötley Crüe on myynyt yli 40 miljoonaa levyä, tehnyt kaksitoista maailmankiertuetta ja tatuoinut likaiset jälkensä kokonaisen MTV-sukupolven tajuntaan.

Törkytehdas on kaikkien aikojen rockkirja.”
– Pasi Kostiainen, Ilta-Sanomat

”Tämä on ehkä kaikkien aikojen paras kirja rockkulttuurin pimeistä puolista.”
– Samuli Knuuti, Image

”Viime vuoden ehdoton kulttikirja on Mötley Crüen päihdemuistelma The Dirt. Se on traagisuudessaan kuin klassinen eepos, vain katuapteekin kaikilla mausteilla höystettynä.”
– Otto Talvio, Rumba

”Mötley Crüen tarinan kertova, vajaa 500-sivuinen möhkäle on pakkolukemistoa jokaiselle rock’n roll – ja hard rock -sekoilun diggarille. Kasarimeikkaajien ja -möykkääjien stoori naurattaa, itkettää, raivostuttaa ja säälittää, mutta on yhtä kaikki äärimmäisen viihdyttävää luettavaa alusta loppuun. Voi kunpa koulukirjatkin olisivat samanlaisia!”

– Suosikki

Muut Versiot

Mötley Crüe: The Dirt – Törkytehdas (p)