Rautaiset rakastajat

Tekijät: Janne Flinkkilä

Ilmestymiskuukausi: 10 / 2012

Sivumäärä: 318

ISBN: 978-952-01-0645-4

Likekatalogi: Syksy 2012

Sidosasu: sidottu

Katso kaikki kirjat kategoriasta: Yleiset tietokirjat

Janne Flinkkilä

Rautaiset rakastajat

Matkani Erika Eiffelin maailmaan

Pasmat sekoittava trippi rakkauden ytimeen

Toimittaja Janne Flinkkilän teos matkastaan Erika Eiffelin maailmaan on vastaansanomaton puolustuspuhe rakkauden eri ilmenemismuodoille. Se sekoittaa käsitteiden korttipakan ja haastaa ajattelemaan uudella tavalla yhteydenkaipuuta, seksuaalisuutta, terveyttä, hulluutta, poliittista kontrollia ja koko maailmankaikkeuden olemusta.

Yhdysvalloissa vuonna 1972 syntynyt Erika Eiffel antoi kasvot objektiseksuaalisuudelle, kun hän meni vuonna 2007 Pariisissa ”naimisiin” Eiffel-tornin kanssa. Lapsena häntä heiteltiin kasvattikodista toiseen ja käytettiin seksuaalisesti hyväksi, ja palvelusaikana Yhdysvaltain Air Force Academyssa hänet yritettiin raiskata. Potkut ilmavoimista ja suhde katana-miekan kanssa johtivat hänet Japaniin, missä hän perehtyi budo-filosofiaan ja menestyi perinteisessä japanilaisessa miekkailussa paremmin kuin kukaan länsimaalainen tai nainen siihen asti. Sittemmin hän voitti jousiammunnan maailmanmestaruuden ja selätti miltei kohtalokkaaksi osoittautuneen sairauden. Nyt Erika elää onnellisena vapaamielisessä Berliinissä ja levittää avarakatseisuuden sanomaa ympäri maailmaa.

Nyrjähtäneestä huumorintajustaan ja kognitiivisesta ketteryydestään tunnetun Janne Flinkkilän sekä hurmaavan avoimen Erika Eiffelin yhteinen sukellus Erikan maailmaan on vallankumouksellinen puheenvuoro elämän ydinkysymyksistä. Selviytymisen eetoksellaan huumaava tarina puhuu painokkaasti seksuaalisen itsemäärittelyn ja avaramielisyyden puolesta, lisää ymmärrystä vähemmistöjä kohtaan ja inspiroi näyttäessään, miten kutakin sulkeutunutta ovea kohti löytyy aina monta avautuvaa ikkunaa. Kepeys ja painokkuus, kuolemanvakavat teemat ja huono huumori lyövät kättä, kun kreisi kaksikko raivaa maailmaan lisää tilaa hengittää.