Red Hot Chili Peppers - Arpikudos

Tekijät: Anthony Kiedis

Alkuteos: Scar Tissue

Ilmestymiskuukausi: 08 / 2005

Sivumäärä: 441

ISBN: 952-471-617-8

Suomentaja: Hannu Tervaharju

Sidosasu: sidottu

Katso kaikki kirjat kategoriasta: Musiikki ja populaarikulttuuri

Anthony Kiedis

Red Hot Chili Peppers – Arpikudos

Vuosituhannen vaihteen suosituimpiin bändeihin kuuluvan Red Hot Chili Peppersin laulaja Anthony Kiedis on musiikillisessa ja seksuaalisessa energisyydessään legendaarinen hahmo. Jo kymmenvuotiaana hän eli kuin viimeistä päivää. Kun poikasen isä diilasi Hollywoodin yläluokalle kokkelia, Sonny Bono piti pikku-Anthonysta huolta ja Cher otti pojan öiksi vällyjen väliin. Hänestä tuli nopeasti Hollywood-rokkareiden lemmikki, joka hengaili Jimmy Pagen ja Keith Moonin kaltaisten legendojen kanssa Sunset Sripin takahuoneissa.

Anthonyn nuoruudenflirttailu kokaiinin ja heroiinin kanssa johti lopulta huumehelvettiin. Koko RHCP-miehistö kahlasi ajoittain samoissa syvissä vesissä, eivätkä kaikki selviytyneet hengissä: kitaristi Hillel Slovak menehtyi vain 26-vuotiaana.

Tässä tyrmäävässä muistelmateoksessaan sanavalmis ja karismaattinen Kiedis tarinoi elämästään aseistariisuvan avoimesti ja rehellisesti. Huumori ja itseironia sävyttävät milloin järkyttäviä, milloin absurdin hulvattomia tarinoita, joita tämän rokkicasanovan elämästä ei puutu. Teos on rockraamattu The Dirtin veroista luettavaa.

“Kirja on ronski, mutta myös hauska eikä Kiedisin elämäniloa voi olla ihailematta.”
– Mari Karttunen, Kodin Kuvalehti

“Kiedis ei päästä itseään eikä lukijaa helpolla. Varsinkin huumesekoilut ovat raastavaa luettevaa. Päällimmäisinä sävyinä tekstissä ovat kuitenkin huumori, itseironia ja lannistumaton elämänilo.”
– Nina Wikman, Mix

Katso myös nämä