Robert Plant

Tekijät: Paul Rees

Alkuteos: Robert Plant: A Life

Ilmestymiskuukausi: 03 / 2014

Sivumäärä: 390

ISBN: 978-952-01-1017-8

Suomentaja: Jonna Joskitt-Pöyry, Juha Arola

Likekatalogi: Kevät 2014

Sidosasu: sidottu

Katso kaikki kirjat kategoriasta: Musiikki ja populaarikulttuuri

Paul Rees

Robert Plant

Elämä

Kultaisen jumalan tarina

Robert Plantia ei voi kuvailla ilman ylisanoja. Hän on kaikkien aikojen merkittävimpiä laulajia ja populaarimusiikin historian unohtumattomimpia ikoneita.

Hän tuli tunnetuksi kaikkien aikojen tärkeimpiin bändeihin kuuluvan Led Zeppelinin laulajana ja muutti käsityksiä siitä, miltä rockmusiikin pitää kuulostaa ja miltä rockmuusikon pitää näyttää.  Kahdeksankymmentäluvulla alkaneella soolourallaan hän on osoittanut kykynsä uudistua, ja hänen kaksituhatluvulla julkaisemansa albumit ovat olleet arvostelumenestyksiä.

Tämä definitiivinen elämäkerta on kattavin kokonaiskuvaus Robert Plantin elämästä ja urasta. Se kertoo, miten Plantista kehkeytyi elävä legenda ja mikä on vienyt häntä eteenpäin, kartoittaa Led Zeppelin -aikojen huiput ja kuilut sekä kuvaa hänen kohtaamiaan tragedioita, kuten oman pojan ja John Bonhamin kuolemaa sekä omaa vakavaa autokolaria. Muun muassa viikinkitarustosta, J. R. R. Tolkienin tuotannosta ja walesilaismytologiasta inpiraatiota ammentava Plant paljastuu monitahoiseksi persoonaksi, jonka luovuus ei osoita ehtymisen merkkejä.

Paul Rees on englantilainen musiikkitoimittaja ja Q-lehden entinen päätoimittaja.

Katso myös nämä