Sankarimatkailijan Komi

Tekijät: Jussi Konttinen

Ilmestymiskuukausi: 06 / 2007

Sivumäärä: 319

ISBN: 952-471-885-5

Sidosasu: nidottu

Katso kaikki kirjat kategoriasta: Yleiset tietokirjat

Jussi Konttinen

Sankarimatkailijan Komi

Nyt kuljetaan Arkangelista itään, Länsi-Siperiaan, suomalais-ugrilaisten serkkujemme maille, Komiin. Tuo laaja ja alkukantainen itsehallintoalue Venäjän imperiumissa hellyttää kaiken kokeneen Sankarimatkailijan.

Hän ihastelee taigan kauneutta ja luonnon loputonta runsautta, tutustuu muinaisiin elinkeinoihin, ihailee komilaisten turkiksia ja haikailee luonnon helmaan – mutta nauttii joskus modernin hotellihuoneen lämmöstä. Hän äimistelee öljyn tuomaa vaurautta ja tuhoa, liftaa säiliöautoon ja pakenee välillä syrjäisemmille kylille.

Mikään matkustustapa ei ole Sankarimatkailijalle vieras. Ja jotta lukija saisi paikoista ja Komissa liikkumisesta mahdollisimman rehellisen kuvan, Sankarimatkailijan Arkangeli -kirjastaan tuttu Jussi Konttinen on henkensä kaupalla testannut paikalliset erikoisuudet maalla, merellä ja ilmassa.

Komin kieli on suomalaiselle kuin lasten leikkiä: “me” olemme me, “te” olette te, “lym” on lumi ja “lyy” on luu. Älä jää lukemaan tätä kirjaa sohvalle, vaan lähde matkaan ja anna Siperian opettaa. Laajenna maailmankuvaasi itään päin.