Tekijät: Aila Lavaste

Ilmestymiskuukausi: 03 / 2015

Sivumäärä: 280

ISBN: 978-952-01-1098-7

Likekatalogi: Kevät 2015

Sidosasu: sidottu

Katso kaikki kirjat kategoriasta: Yleiset tietokirjat

Aila Lavaste

Vieraassa takissa

Henkilökohtainen ja analyyttinen kuvaus johtajuuden iloista ja kiroista

”Kunnallisen teatterin johtajan pesti Suomessa: ylämäkikoskisoutua varahapella. Aila Lavasteen kirja avaa hyvin henkilökohtaisen näkymän ja kokemuksen tähän järjettömään, ankaraan ja mitättömään urheilulajiin.” – Kristian Smeds

Aila Lavaste sai keväällä 2004 arvostetun teatterialan palkinnon ansioistaan teatterinjohtajana. Hänen kehuttiin saaneen johtamansa talot kukoistamaan ja häntä luonnehdittiin lähelle tulevaksi ihmiseksi, joka osaa kiittämisen taidon. Samaan aikaan hän oli ajautunut kriisiin niin itsensä kuin työyhteisönsäkin kanssa, minkä seurauksena hän jätti pestinsä kaksi vuotta ennen sopimuksen päättymistä. Mitä tapahtui?

Kirjassaan Lavaste pohtii johtajan työtä: sen vaatimuksia ja houkutusta sekä johtajantakin toista puolta, epäonnistumista ja vihatuksi tulemista. Pohdintoja täydentävät neljäntoista teatterinjohtajan haastattelut. Voiko johtajuutta jakaa? Minkälaisia ominaisuuksia johtajalla pitää olla? Miksi kiltti johtaja muuttuu kusipääksi? Miten taidetta johdetaan? Mihin suomalainen teatteri on menossa ja miten se vaikuttaa johtajuuteen?