Imbi Pajulle Suomen Leijonan I luokan ritarimerkki

Kirjailija ja elokuvaohjaaja Imbi Pajulle on myönnetty Suomen Leijonan ritarikunnan I luokan ritarimerkki.

Paju on ollut 2000-luvulla Suomen ja Viron kulttuurisuhteiden keskeinen vaikuttaja, jonka työ tunnetaan hyvin kummassakin maassa. Hän on asunut sekä Virossa että Suomessa ja osallistuu aktiivisesti maiden kulttuurielämään.

Imbi Pajun tuotanto keskittyy Viron lähihistorian kipupisteisiin, erityisesti naisten näkökulmasta. Teokset perustuvat Pajun lähipiirin kokemuksiin sekä laajaan haastattelu- ja tutkimustyöhön.

Pajun esikoisteos, vuonna 2006 julkaistu kirja Torjutut muistot on käännetty usealle kielelle. Suomenlahden sisaret ilmestyi vuonna 2011 ja viroksi se kääntyi seuraavana vuonna. Molemmista kirjoista Paju on tehnyt dokumenttielokuvat. Vuonna 2009 Paju toimitti yhdessä Sofi Oksasen kanssa artikkelikokoelman Kaiken takana oli pelko.

Ansioituneille virolaisille kunniamerkkejä myönsi tänään Suomen tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

JAA TÄMÄ

Lue myös nämä