Lauri Jäntin säätiön kunniamaininta Peter von Baghille

Peter von Bagh on saanut tänään Lauri Jäntin säätiön 5 000 euron arvoisen kunniamaininnan teoksestaan Chaplin. Säätiön perusteluista: ” Kirjoittaja osoittaa vivahteikkaalla ja mukaansatempaavalla kerronnallaan, miten Chaplinin elokuvat kietoutuvat sekä viime vuosisadan historiaan että Charles Chaplinin omaan elämäntarinaan. Tekijä on saanut käyttöönsä aiemmin julkaisemattomia asiakirjoja ja dokumentteja, jotka vahvistavat tulkintaa Chaplinista luokkaerojen tietoisena kriitikkona. Peter von Baghin käsittelyssä mestarin työstä niin koomikkona kuin ohjaajana piirtyy moniulotteinen kuva. Tekijän innostus tarttuu helposti lukijaan ja houkuttelee tämän Chaplinin elokuvien äärelle.”

Lauri Jäntin säätiö myöntää 15 000 euron palkinnon sekä 5 000 euron kunniamaininnat tunnustuksena merkittävien vuonna 2013 julkaistujen suomenkielisten tietokirjojen tekijöille. Palkinto myönnettiin Tuula Karjalaiselle Tove Jansson -kirjasta.

Like onnittelee lämpimästi Peter von Baghia!

JAA TÄMÄ

Lue myös nämä