”Tiesin kuka olin” on Lause-Finlandia-ehdokas

Antti Tuomaisen romaanin Synkkä niin kuin sydämeni aloituslause on valittu Lause-Finlandia-ehdokkaaksi. Suomen tiettävästi pienin kirjallisuuspalkinto myönnetään tänä vuonna neljättä kertaa. Voittajalause valitaan seitsemästä ehdokkaasta, jotka on valittu edellisenä vuonna ilmestyneen kirjallisuuden piiristä.

Tuomaisen aloitustausetta ”Tiesin kuka olin.” kuvaillaan näin: ”Tuomaisen lause on kuin lasillinen alkuperäistä vissyä. Ei vadelmaisia esansseja, ei matalahiilihappoisuutta. Tuomainen vie lukijansa matkalle ihmismielen niihin osiin, joista ei puhuta työhyvinvointipäivillä. Jos Tuomaisen lause olisi rakennustyökalu, se olisi naulapyssy.”

Aiemmin Lause-Finlandian ovat saaneet Petri Tamminen vuonna 2011 lauseesta ”Danny tuli Vääksyyn” (Muita hyviä ominaisuuksia, Otava 2010), Jari Tervo vuonna 2012 lauseesta ”Minut kihlattiin kehdossa” (Layla, WSOY 2011) ja Pertti Jarla vuonna 2013 lauseesta ”Tahdon hehtaarin suota ja kymmenen kuutiota tilaa” (Fingerpori 6, Arktinen Banaani 2013).

JAA TÄMÄ

Lue myös nämä