Et kai vain pelkää?

Tarina Samiasta, juoksijasta, joka kuoli unelmiensa tähden

Somalialainen juoksija Samia Yusuf Omar joutui tyytymään kykyjään heikompiin tuloksiin, sillä hunnutettuna on vaikea juosta. Pekingin olympialaisissa hän jäi viimeiseksi mutta nousi muslimityttöjen ja -naisten idoliksi maailman joka kolkassa. Hän päätti pärjätä seuraavissa kisoissa paremmin. Lontoon olympialaisten alla hän lähti uhkarohkealle venematkalle kohti Italiaa ja kunnollisia harjoitusmahdollisuuksia, mutta vanhan ja huonokuntoisen paatin moottori rikkoontui matkalla ja uimataidoton Samia hukkui yrittäessään päästä italialaiseen laivaan.

Helsingin kirjamessuilla perjantaina 24.10. julkistettava Et kai vain pelkää? kertoo määrätietoisen nuoren naisen tarinan. Kirjan kirjoittaja Giuseppe Catozzella on haastatellut Samian läheisiä kirjaa varten.

Catozzella kertoo kirjasta perjantaina 24.10. klo 15 Mika Waltari -lavalla.

JAA TÄMÄ

Lue myös nämä