Asko Sahlberg ja Jouni Tossavainen ovat Savonia-palkintoehdokkaita

Kuopion kaupungin jakaman Savonia-kirjallisuuspalkinnon vuoden 2015 palkintoehdokkaat on valittu. Raati luki 54 palkinnon piiriin kuuluvaa ja vuonna 2014 ilmestynyttä kaunokirjallista teosta, joista se asetti ehdolle kuusi teosta: Asko Sahlbergin Yö nielee päivät, Jouni Tossavaisen New Yorkin Lentävä suomalainen, Pirjo Hassisen Sauna Paradis, Antti Holman Järjestäjä, Helena Wariksen Vuori ja Pasi Lampelan Kirottujen ilot.

Raati luonnehti Liken ehdokkaiden teoksia näin:

Asko Sahlberg: Yö nielee päivät (Like)
Iso siirtolaisromaani, joka valottaa suomalaisten maahanmuuttajien vaikeutta sopeutua ruotsalaiseen yhteiskuntaan ja kulttuuriin vuosikymmentenkään kuluessa.Tummasävyisen tarinan ja surullisten ihmiskohtaloiden takana paistaa kuitenkin elämisen ilon himmeä valo.

Jouni Tossavainen: New Yorkin Lentävä suomalainen (Like)
Suomen maailmankartalle juossut kuopiolainen Hannes Kolehmainen tuskailee vuonna 1921 New Yorkissa muuttaako takaisin Suomeen vai ei. Kirja ei ole kuitenkaan pelkkää juoksemista, vaan enemmin tarina siirtolaisuudesta, rakkauden ja valinnan vaikeudesta sekä siitä, kuinka vanhan maailman aaveet ja politiikka seuraavat uudelle mantereelle.

JAA TÄMÄ

Lue myös nämä