Vuoden tiedekirja –kunniamaininta Tuomas Aivelolle

Tuomas Aivelo sai Vuoden tiedekirja -kunniamaininnan teoksestaan Loputtomat loiset . Kunniamaininta myönnettiin Tieteen päivät -tapahtumassa 9.1.2019.Perustelut

Tuomas Aivelon kirja Loputtomat loiset (Like 2018) tuo tutkimusta popularisoivalle teokselle harvinaisella tavalla elävästi ja konkreettisesti esiin, kuinka alan tutkimustieto syntyy. Kirjassaan Aivelo kuvaa kenttätyötä ja menetelmiä omien tutkimushankkeidensa kautta ja kytkee ne taitavasti laajempiin tieteellisiin keskusteluihin.

Loputtomat loiset käsittelee ajankohtaista aihetta kytkien luonnontieteellisen lähestymistavan mielenkiintoisesti historiallisiin tapahtumiin. Aivelo saa loiset tuntumaan lähes sympaattisilta olioilta tekemällä niiden roolin ja merkityksen ymmärrettäväksi.

Vuoden 2018 tiedekirja -palkinnon raatiin kuuluivat aivotutkija Minna Huotilainen, yhteiskuntapolitiikan tutkija Ullamaija Seppälä ja historioitsija Kari Teräs.

 

JAA TÄMÄ

Lue myös nämä