Elena Damianin kirjeet

Tekijät: Jukka Pakkanen

Ilmestymiskuukausi: 03 / 2011

Sivumäärä: 200

ISBN: 978-952-01-0497-9

Likekatalogi: Kevät 2011

Sidosasu: sidottu

Katso kaikki kirjat kategoriasta: Kotimainen kaunokirjallisuus

Jukka Pakkanen

Elena Damianin kirjeet

Helsingin olympialaiset 1952  – mitä kaikkea tapahtui sillä aikaa kun Markus oli maalla?

Dokumentaristi Markus Lind valmistelee elokuvaa olympiakesän 1952 Helsingistä. Itse hän oli tuolloin nuori poika, joka lähetettiin maaseudulle pois kisojen jaloista. Nyt, aikuisena miehenä, hän yrittää korvata menetystään mielikuvituksen ja kameran avulla.

Samaan aikaan Markuksen isä tekee kuolemaa. Hän jättää pojalleen perinnöksi laatikollisen vanhoja kirjeitä. Kirjeiden lähettäjä on italialainen nainen, Elena Damiani, johon urheilutoimittajaisä tutustui olympiakisoissa.

Markus sukeltaa yhä syvemmälle menneisyyteen ja saa selville asioita joita on tapahtunut hänen poissaollessaan. Lopulta uteliaisuus vie hänet tapaamaan Elenaa Genovaan. Siellä paljastuu salaisuus, jota isäkään ei tiennyt.

Jukka Pakkanen (s. 1942) on helsinkiläissyntyinen kirjailija, jonka tuotanto koostuu pääasiassa romaaneista ja novellikokoelmista. Elena Damianin kirjeet on hänen kahdeskymmeneskolmas kaunokirjallinen teoksensa.

”Jukka Pakkanen osaa kertoa tarinan niin, ettei tule edes mieleen harppoa lauseita. Ne ovat samaan sekä painavia että ilmavia.”
– Keskipohjanmaa