Taivaan syvyydet

Tekijät: Vernor Vinge

Alkuteos: Deepness In the Sky

Ilmestymiskuukausi: 08 / 2002

Sivumäärä: 759

ISBN: 951-578-929-X

Suomentaja: Hannu Tervaharju

Sidosasu: nidottu

Sarja: LikeScifi

Vernor Vinge

Taivaan syvyydet

Arvostetun Hugo-palkinnon voittajan, Vernor Vingen uusin, taas kerran megalomaaninen avaruussaaga! Hänen edellinen teoksensa, Linnunradan ääret, on ollut menestys myös Suomessa.

Palaamme aikaan 30 000 vuotta ennen Linnunradan äärien tapahtumia, muutaman tuhannen vuoden päähän omasta ajastamme. Taivaan syvyyksissä sykkii
yksinäinen tähti, ja toisin kun on luultu, tähteä lähellä oleva planeetta ei olekaan autio. Sitä asuttaa hämähäkkien kaltainen heimo, joka on teknisen evoluution tuloksena kyennyt rakentamaan radiolähettimen. Viestin matkattua avaruuden halki kaksi kilpailevaa retkikuntaa kiiruhtaa tutkimaan planeettaa.

Linnunradan ääristä tuttu Pham Nuwen, legendaarinen avaruuden kauppamies, johtaa Queng Hon kauppalaivastoa. Se ajautuu sotaan toisen laivaston despoottisten Emergenttien kanssa. Queng Hon liiton tavoitteena on aloittaa kaupallinen yhteistyö planeetan asukkaiden kanssa, toisen retkueen päämäärä taas on tehdä alkuasukkaista orjiaan. Heidän mukanaan on mm. pirullisen älykäs johtaja Thomas Nau, itsekin orjuutettu asiantuntija Anne Reynolt ja kammottava virus.
Käynnissä on hengenvaarallinen kilpailu aikaa vastaan. Luvassa on monenlaisia yllätyksiä ja käänteitä ennen kerronnan kliimaksia. Vernor Vinge vahvistaa
asemiaan yhtenä tieteiskirjallisuuden suurimmista visionääreistä.

Vernor Vinge on voittanut Hugon lisäksi lukuisia palkintoja, kuten John W. Campbell Memorial ja Prometheus-palkinnot.