Tyhjyys

Tekijät: M. John Harrison

Alkuteos: Empty Space – A Haunting

Ilmestymiskuukausi: 04 / 2014

Sivumäärä: 350

ISBN: 978-952-01-0963-9

Suomentaja: Einari Aaltonen

Likekatalogi: Kevät 2014

Sidosasu: nidottu

Sarja: LikeScifi

Katso kaikki kirjat kategoriasta: Scifi & fantasia

M. John Harrison

Tyhjyys

Hypnoottisen avaruusoopperatrilogian päätösosa Tähtivaeltaja-palkitulta kirjailijalta

Lähitulevaisuuden maailmassa talouselämän romahdus on riuduttanut ihmiskunnan. Samaan aikaan tutkija Kearneyn mullistava kvanttiteoria on mahdollistanut tähtienvälisen matkailun, ja valtavia avaruusaluksia ohjaavat kyborgilapset, joista on riisuttu kaikki inhimillisyys. Ihmiskunta elää vailla päämäärää, menneisyytensä vainoamana ja kuolleiden läheistensä haamujen riivaamana, kunnes maailmaan kulkeutuu kaukaisesta tulevaisuudesta kasvoton ääni, joka julistaa tuntevansa ihmiskunnan tulevaisuuden.

Tyhjyys on film noir -henkinen, hämmentävän omaperäinen romaani, jonka tunnelma muistuttaa David Lynchin elokuvia. Kefahuchi Tract -trilogian aiemmat osat ovat Valo (2004) ja Nova Swing (2008).

M. John Harrison (s. 1945) on lukuisia kertoja palkittu englantilainen kirjailija. Harrison on brittikirjallisuuden omaperäisimpiä visionäärejä, jonka uraauurtava tuotanto kulkee rohkeasti omia polkujaan. Hän sai vuoden 2005 Tähtivaeltaja-palkinnon romaanistaan Valo. Harrison on myös The Guardian ja Times Literary Supplement -lehtien kirjallisuuskriitikko.

Katso myös nämä