J. Pekka Mäkelän Hunan on Kaunokirjallisuuden Finlandia-ehdokas

Romaanista kasvaa monikerroksinen ja -ääninen kulttuurien ja uskontojen vuoropuhelu, jossa henkilöt ruotivat toimintansa perusteita ja oikeutusta.”

Perustelut:

Osin lähetystyöntekijä Helvi Södermanin päiväkirjoihin perustuva romaani avaa mukaansatempaavan ja koskettavan näkymän Kiinan-Japanin sotaan. Joukko henkilöitä eri kansallisuuksista yrittää pysyä hengissä sodan ja eri uskontojen ja kulttuurien ristitulessa. Jotkut turvautuvat esi-isien henkien johdatukseen, toiset Jumalaan, verilöylyn järkyttämä tyttö luovuttaa ruumiinsa kuolleiden sielujen käyttöön. Romaanista kasvaa monikerroksinen ja -ääninen kulttuurien ja uskontojen vuoropuhelu, jossa henkilöt ruotivat toimintansa perusteita ja oikeutusta.”

Kirjallisuustoimittaja Seppo Puttonen valitsee Kaunokirjallisuuden Finlandia-palkinnon voittajan. Valintalautakunnan puheenjohtajana toimi kirjallisuustieteen professori Heta Pyrhönen ja jäseninä olivat toiminnanjohtaja Anne Helttunen sekä maajohtaja Marjo Tuomikoski.

Kaunokirjallisuuden Finlandia-palkintojen voittaja selviää keskiviikkona 28.11.2018. Samana päivänä kerrotaan myös tietokirjallisuuden ja lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-palkintojen voittajat.

J. Pekka Mäkelä on pohjoishelsinkiläinen kirjailija, kirjallisuuden suomentaja ja musiikintekijä.

 

JAA TÄMÄ

Lue myös nämä