Tekijät: Timo Kalevi Forss

Ilmestymiskuukausi: 03 / 2022

ISBN kirja: 978-951-1-40986-1

ISBN e-kirja: 978-951-1-40998-4

ISBN äänikirja: 978-951-1-41042-3

Sivumäärä: 288

Likekatalogi: Kevät 2022

Sidosasu: Liimasidottu, Verkko

Katso kaikki kirjat kategoriasta: Muut, Yleiset tietokirjat

Avainsanat: Like, Muut, Timo Kalevi Forss, Yleiset tietokirjat

Timo Kalevi Forss

Leevi and the Leavings

Suomen mystisimmän rockbändin menestystarina

Leevi and the Leavings – hittitehtaan tarina kertoo Suomen mystisimmästä rockbändistä, joka ei tehnyt koskaan yhtään keikkaa mutta nousi silti toistuvasti listojen kärkeen. Samalla yhtye jätti järkälemäisen jäljen suomalaiseen populaarimusiikkiin ja sen vaikutus kuuluu yhä lukuisten nykypäivän tähtien levyillä. Tietokirja on jatkoa Timo Kalevi Forssin menestysteokselle Gösta Sundqvist – Leevi and the Leavingsin dynamo (2017), jota on myyty yli 26 000 kappaletta.

Leevi and the Leavings oli pitkälti lauluntekijä Gösta Sundqvistin (1957–2003) luomus, mutta visionsa toteuttaakseen hän tarvitsi bändin. Nyt pääsevät ääneen hänen luottomuusikkonsa Risto Paananen, Juha Karastie ja Niklas Nylund, jotka kertovat yhtyeen albumien synnystä.

Samalla he paljastavat, millaista oli työskennellä ”oikeaoppisia” tuotantotapoja vältelleen Sundqvistin kanssa. Yhtyeen johtaja saattoi hioa tekeleitään loputtomiin ja väsyttää kanssasoittajansa sadoilla uusilla ideoillaan. Hän oli valmis ennakkoluulottomiin kokeiluihin, joista osa epäonnistui ja osasta tuli Suomi-rockin klassikoita. Toisaalta bändillä oli studiossa myös hulvattoman hauskaa ja luovalle hulluudelle annettiin runsaasti tilaa.

Muut Versiot

Leevi and the Leavings (e-kirja)

Leevi and the Leavings (äänikirja)

Katso myös nämä