Hanoi Rocks
Michael Monroe

Hanoi Rocks

Suomalainen Hanoi Rocks (1979-1985, 2001-2009) on yksi kansainvälisesti menestyneimmistä rockyhtyeistä. Bändi on myös toiminut inspiraationa monille musiikkimaailman dinosauruksille: Hanoi Rocksia ovat kertoneet ihailleensa bändit Guns N’ Rosesista ja Mötley Crüesta aina Manic Street Preachersiin ja HIMiin.
Hanoi Rocks otti vaikutteita musiikkiinsa glam rockista, melodisesta hard rockista ja punkista. Lisäksi yhtyeen musiikillisena pohjana ovat perinteinen rock and roll ja blues, joiden vaikutuksen voi kuulla kitarariffeissä ja kappaleiden sointukuluissa.
Hanoi Rocks oli ensimmäisiä Aasiassa kiertäneitä rockyhtyeitä. Bändi on yhä suosittu Yhdysvalloissa, Ruotsissa, Japanissa ja Britanniassa.
Hanoi Rocksin menestyksekkään alkupuolen mentaliteettia kuvaa 1. huhtikuuta julkaistavaan Hanoi Rocks -kirjaan kirjattu Andy McCoyn kommentti:
”Mä ja Nasty kelattiin yks ilta, että miksi ihmiset puhuu aina jutuista, joita ne ei ole kokeneet. Miten ne esimerkiksi voi puhua siitä, että joku lentää sementtirappusia alas pää edellä, jos ne ei ole kokeneet sitä? Me päätettiin ottaa selvää, miltä se tuntuu. Löydettiin hotellin betoninen palorappu ja sovittiin, että hypätään portaat alas pää edellä, kädet selän takana. Nasty hyppäsi ensin, mä perässä, molemmat sai kai aivovaurion. Seuraavana päivänä me näytettiin ihan hirveiltä, hakatuilta. Illan keikalla jengi oli ihan kauhuissaan, kun Nastyn silmä oli turvonnut kiinni ja mä olin naama vereslihalla. ’Mitä vittuu te ootte tehny?’ ne kyseli. ’No, me hypättiin rappuset alas pää edellä, kädet selän takana.'”
Ari Väntäsen, Michael Monroen ja Andy McCoyn kirja Hanoi Rocks – All Those Wasted Years julkaistaan 1. huhtikuuta 2009. Samaan aikaan yhtye tekee viimeiset keikkansa Suomessa.
Tilaa kirja ennakkoon

Julkaistut teokset

Katso myös nämä